Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Γ. Δελής: Η «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν νομιμοποιεί το αντεργατικό έκτρωμα για παράδοση της καθαριότητας σε ιδιώτες

Την άρνηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να εγκρίνει την παράδοση της καθαριότητας στους ιδιώτες από το Δήμο Θεσσαλονίκης εκφράζει ο Γιάννης Δελής δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ στο Δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης και εκπρόσωπος της παράταξης στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου.
Ο Γ. Δελής αποχώρησε από τη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής μη νομιμοποιώντας με την παρουσία του το αντεργατικό έκτρωμα.
Αναλυτικά, η δήλωση του Γ. Δελή:
«Αφού τόσες μέρες η διοίκηση του Γ. Μπουτάρη πρωταγωνίστησε στη συκοφαντία και τη στοχοποίηση των συμβασιούχων του Δήμου που αγωνίζονται ηρωικά για το δικαίωμά τους στη δουλειά, κατηγορώντας όχι την πολιτική που τους απολύει, αλλά αυτούς που καθαρίζουν την πόλη.
Σήμερα προχωράει ένα βήμα παραπέρα στον αντεργατικό του δρόμο.
Όχι μόνο ενοχοποιεί τον αγώνα των συμβασιούχων, αλλά φέρνει στην Οικονομική Επιτροπή την παράδοση της καθαριότητας της Θεσσαλονίκης στους ιδιώτες-εργολάβους, επικαλούμενος το δημόσιο τάχα συμφέρον.
Ολοκληρώνει, δηλαδή, το έγκλημα που ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο με την "πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος" για την απευθείας ανάθεση σε ιδιώτη της καθαριότητας της πόλης για 3 μέρες κατ΄αρχήν και για 192.000 ευρώ, "και για όσο χρειαστεί" όπως δήλωσε κηρύσσοντας την επίσημη έναρξη της ιδιωτικοποίησης στην καθαριότητα της Θεσσαλονίκης που θα την πληρώνουν πανάκριβα τα λαϊκά στρώματα της πόλης.
Δεν γίνεται μόνο ο σημαιοφόρος και ο πολιορκητικός κριός των εργολαβικών συμφερόντων στις υπηρεσίες του Δήμου ανοίγοντας το δρόμο για λογαριασμό τους,
Στήνοντας έναν ιδιωτικό απεργοσπαστικό μηχανισμό γίνεται και ο υπονομευτής του απεργιακού αγώνα των συμβασιούχων τους οποίους και απροκάλυπτα καθυβρίζει.
Η σημερινή εισήγηση - απόφαση της διοίκησης Μπουτάρη στην Οικονομική Επιτροπή είναι το παντοτινό αντεργατικό της στίγμα!
Η εισήγηση αυτή είναι που πρέπει να πεταχτεί στα σκουπίδια.
Η "Λαϊκή Συσπείρωση" καταγγέλλει την αντεργατική κατρακύλα της διοίκησης Μπουτάρη.
Αποχωρεί από τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής και δεν νομιμοποιεί με την παρουσία της το αντεργατικό έκτρωμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.