Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Τίμησαν τα θύματα της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι διαδηλώνοντας ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο

Με μαχητική συγκέντρωση και πορεία η οποία κατέληξε στο Αμερικάνικο Προξενείο της Θεσσαλονίκης, ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία της πόλης, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ΕΔΥΕΘ, τίμησε σήμερα το απόγευμα τα εκατοντάδες χιλιάδες αθώα θύματα της ιμπεριαλιστικής κτηνωδίας στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι. Ταυτόχρονα έστειλε μήνυμα κλιμάκωσης της πάλης ενάντια ενάντια στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, για την κατάργηση τω πυρηνικών όπλων, κλιμάκωσης του αγώνα για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
Με τα συνθήματά τους, διαδήλωσαν «αλληλεγγύη στην πάλη των λαών, πόλεμο στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών»«στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί» και απαίτησαν «έξω το ΝΑΤΟ να φύγουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις».
Στη συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου, μίλησε ο Αποστόλης Σκούφας, εκ μέρους του προεδρείου της ΕΔΥΕΘ. Αναφερόμενος στο πυρηνικό ολοκαύτωμα που έχει καταγραφεί ως το μεγαλύτερο, μαζικό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, σημείωσε ότι «μ' αυτήν την φρικαλεότητα οι Αμερικανοί ιμπεριαλιστές θέλησαν να κάμψουν το φρόνημα των λαών, που αναπτερωμένοι από την αντιφασιστική νίκη ατένιζαν με αισιοδοξία το μέλλον» και άνοιξαν μια καινούργια σελίδα στην ιστορία της ανθρωπότητας, «την εποχή της πυρηνικής τρομοκρατίας των ΗΠΑ και των συμμάχων τους».
Τόνισε ότι 72 χρόνια μετά το πυρηνικό ολοκαύτωμα στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, ΝΑΤΟ και ΕΕ, δηλώνουν την ετοιμότητά τους να χρησιμοποιήσουν ξανά πυρηνικά όπλα. Στη Θεσσαλονίκη, στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού, υπάρχει το Στρατηγείο των Δυνάμεων Ταχείας Ανάπτυξης του ΝΑΤΟ NRDC-GR, στο οποίο προβλέπετε η εγκατάσταση όπλων μαζικής καταστροφής - Πυρηνικά, Χημικά, Βιολογικά.
Επίσης ανέδειξε τις ευθύνες όλων των ελληνικών κυβερνήσεων διαχρονικά, που για να εξασφαλίσουν την καλύτερη προώθηση των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων στη διεθνή σκακιέρα εμπλέκουν ολοένα και βαθύτερα τη χώρα μας στο κουβάρι των ιμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων και επεμβάσεων.
Τέλος κάλεσε το λαό, να τιμήσει τ' αμέτρητα θύματα του ιμπεριαλισμού, με ένταση του αγώνα για την ανατροπή της ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων. «Η μόνη δύναμη, που είναι ικανή να το κάνει αυτό, είναι οι ίδιοι οι λαοί, η αλληλεγγύη τους, η κοινή τους δράση και αγώνας», είπε.
Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης η οποία κατέληξε έξω από το Αμερικάνικο προξενείο της Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.