Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

ΠΑΜΕ - ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ


Με πλούσιο αγωνιστικό πρόγραμμα απαντούν στο νέο γύρο της αντιλαϊκής επίθεσης
Σήμερα οι νέες κινητοποιήσεις σε Ειρηνοδικεία της Αττικής ενάντια στους πλειστηριασμούς
Με κινητοποιήσεις που οργανώνουν στην Αθήνα και σε μια σειρά μεγάλες πόλεις, το ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα και μαζικοί φορείς δίνουν απάντηση στο νέο γύρο της αντιλαϊκής επίθεσης που ετοιμάζουν κυβέρνηση - κουαρτέτο - κεφάλαιο στο πλαίσιο της τρίτης «αξιολόγησης».
Στο επίκεντρο των αγωνιστικών παρεμβάσεων μπαίνει η πάλη ενάντια σε παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα που τσακίζουν το λαό για τη στήριξη της καπιταλιστικής ανάκαμψης, ο αγώνας ενάντια στα προωθούμενα νέα χτυπήματα στην απεργία και τη συλλογική δράση των εργαζομένων, η μάχη για την προστασία της λαϊκής κατοικίας, η πάλη για την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών, για τις σύγχρονες εργατικές - λαϊκές ανάγκες.
Νέες κινητοποιήσεις σήμερα ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκών κατοικιών
Σε νέες παραστάσεις διαμαρτυρίας σε Ειρηνοδικεία ενάντια στους πλειστηριασμούς σπιτιών εργατικών - λαϊκών νοικοκυριών, καλεί σήμερα Τετάρτη η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ.
Οι κινητοποιήσεις θα γίνουν στις 4 μ.μ. στα εξής Ειρηνοδικεία:
Αθήνας, Κυρίλλου Λουκάρεως 14. Πειραιά, Νικήτα 12. Νίκαιας,Ερμού 6 και Π. Τσαλδάρη. Κορωπίου, Κάσου 18 (πίσω από το αστυνομικό τμήμα). Καλλιθέας, Λεωφόρος Βενιζέλου Ελευθερίου 273 και Σόλωνος. Μαραθώνα, Θέμιδος 2, Καπανδρίτι.
Απέναντι στις κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων λαϊκών νοικοκυριών, η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ «καλεί κάθε συνδικάτο να οργανώσουμε αποφασιστικά αυτόν τον αγώνα, μέσα από τη δράση μας στους χώρους δουλειάς και στους κλάδους. Μέσα από τη δράση μας στις Λαϊκές Επιτροπές να δυναμώσουμε την οργάνωση και την αλληλεγγύη σε όλες τις φτωχογειτονιές της Αττικής».
Η Γραμματεία έχει συγκροτήσει Επιτροπή για τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, όπου κάθε σωματείο, εργαζόμενος, άνεργος, συνταξιούχος μπορεί να απευθυνθεί για την παροχή των απαραίτητων συμβουλών, κυρίως όμως για την οργάνωση της πάλης και το συντονισμό (τηλέφωνα επικοινωνίας: 210.38.33.786, 697.40.10.107, 693.91.72.374, 694.74.45.479, 697.22.20.265)
Συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ηράκλειο
Συλλαλητήριο ενάντια στην κλιμάκωση της σφαγής των εργατικών δικαιωμάτων που ετοιμάζουν κυβέρνηση, βιομήχανοι, ΕΕ και ΔΝΤ, ενάντια στο συνδικαλιστικό νόμο αλλά και στις κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων λαϊκών νοικοκυριών, διοργανώνει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, το Σάββατο 21/10, στις 11 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.
Με καθημερινές εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς και γειτονιές, τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και οι Λαϊκές Επιτροπές καλούν τους εργάτες, τους υπάλληλους, τους ανέργους, να μην συμβιβαστούν με τη φτώχεια και την εξαθλίωση, τη μίζερη ζωή. Να μπουν αποφασιστικά στον αγώνα και να απαιτήσουν την κατάργηση όλου του αντεργατικού πλαισίου, την κάλυψη των απωλειών σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές. Δικαιώματα στη δουλειά και τη ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες τους.
Συγκέντρωση και πορεία διοργανώνει και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, την Τετάρτη 25/10, στις 7 μ.μ. στο ΕΚΛ, με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία, από τα σωματεία και την συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων».
«Δεν κάνουμε βήμα πίσω από το κεκτημένο δικαίωμά μας να συζητάμε μέσα στους χώρους δουλειάς, να οργανωνόμαστε, να συμμετέχουμε στις διαδικασίες και στις αποφάσεις των σωματείων, στην καθημερινή διεκδίκηση για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας», τονίζει το ΕΚΛ.
Το Εργατικό Κέντρο έχει ήδη αποφασίσει την πραγματοποίηση 24ωρης πανεργατικής απεργίας όταν η κυβέρνηση φέρει στη Βουλή τον αντιδραστικό νέο συνδικαλιστικό νόμο, ενώ καλεί να οργανωθούν η ενημέρωση και η αντίσταση σε κάθε χώρο δουλειάς, να γίνουν συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων και Γενικές Συνελεύσεις, να οργανωθεί η διαμαρτυρία με συγκεντρώσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, κινητοποιήσεις κάθε μορφής από κάθε σωματείο.
Μία μέρα μετά, την Πέμπτη 26/10, συλλαλητήριο διοργανώνει και η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας. Καλεί τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα και κάθε τίμιο συνδικαλιστή να πάρουν θέση στην πρώτη γραμμή της μάχης για την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και κυρίως του δικαιώματος στην απεργία.
Πανηπειρωτικό συλλαλητήριο στα Γιάννενα
Παράλληλα, πανηπειρωτικό συλλαλητήριο - απάντηση στο «περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο» της κυβέρνησης στα Γιάννενα ετοιμάζουν συνδικαλιστικοί και μαζικοί φορείς της Ηπείρου, ξεσκεπάζοντας με τη δράση τους την κοροϊδία της «δίκαιης ανάπτυξης».
Το συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 24/10, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων.
Συσκέψεις για την προετοιμασία του έχουν ήδη γίνει από τα Εργατικά Κέντρα Ιωαννίνων και Αρτας, ενώ τα σωματεία αποφασίζουν τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση και σχεδιάζουν πρωτοβουλίες προκειμένου το αγωνιστικό κάλεσμα να φτάσει πλατιά στους εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.