Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Συλλαλητήριο το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη

ΠΗΓΗ..www.rizospastis.gr
Συλλαλητήριο ενάντια στη συνέχιση της σφαγής των εργατικών δικαιωμάτων που ετοιμάζουν κυβέρνηση, βιομήχανοι, ΕΕ και ΔΝΤ, ενάντια στις προωθούμενες αντιδραστικές αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο αλλά και στις κατασχέσεις σπιτιών και καταθέσεων λαϊκών νοικοκυριών, διοργανώνει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, το Σάββατο 21/10, στις 11 π.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.
Σε ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ σημαίνει συναγερμό σε όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Είναι κρίσιμο ζήτημα οι εργάτες, οι υπάλληλοι, οι άνεργοι να μη δεχτούμε να ζούμε με τα ελάχιστα. Σε αυτούς που κινούν τα γρανάζια της παραγωγής δεν ταιριάζουν οι χαμηλές απαιτήσεις. Τους αξίζει να απολαμβάνουν όλο τον πλούτο που παράγουν, μια πολύ καλύτερη ζωή!
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπως και όλη η Ελλάδα, έχει μεγάλες, επιβεβαιωμένες παραγωγικές δυνατότητες. Παράγεται πλούτος καθημερινά από εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στην Ενέργεια, στην εξόρυξη, στις τηλεπικοινωνίες και στην πληροφορική, στη μεταποίηση, στις μεταφορές και στα logistics, στις κατασκευές, στην αγροτική - κτηνοτροφική παραγωγή. Δεκάδες χιλιάδες παρέχουν υπηρεσίες στην Υγεία, στην Παιδεία, στο εμπόριο, σε άλλους κρίσιμους τομείς και κλάδους.
Αυτή η παραγωγή έχει τις δυνατότητες να λύσει όλα τα καθημερινά ζητήματα, να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες μας. Αυτή η παραγωγή μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα και να απογειωθεί αν απαλλαγεί από τις αλυσίδες της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, από τις αλυσίδες ενός συστήματος που το τι θα παραχθεί καθορίζεται από το αν φέρνει κέρδος σε κάποιους καπιταλιστές».
«Δεν θα τους επιτρέψουμε να μετατρέψουν τον πλούτο που μόνο εμείς παράγουμε σε πείνα, εξαθλίωση, εξάντληση, μίζερη ζωή», τονίζει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και καλεί σε πάλη για: «Κατάργηση όλου του αντεργατικού πλαισίου, διατάξεων και νόμων από το 2010 έως σήμερα. Κάλυψη των απωλειών σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές. Δικαιώματα στη δουλειά και τη ζωή με βάση την εποχή μας, του 21ου αιώνα, και τις σύγχρονες ανάγκες μας».
«Δεν κάνουμε βήμα πίσω», υπογραμμίζει, «από το κεκτημένο δικαίωμά μας να συζητάμε μέσα στους χώρους δουλειάς, να οργανωνόμαστε, να συμμετέχουμε στις διαδικασίες και στις αποφάσεις των σωματείων, στην καθημερινή διεκδίκηση για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας».
Και καταλήγει καλώντας σε άνοδο της οργάνωσης και των αγώνων, «για ένα κίνημα μαζικό και ατσαλωμένο από την καθημερινή πάλη μέσα στους χώρους δουλειάς, με σωματεία ζωντανά όπου θα συμμετέχουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων, με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες μας, που δεν χωρούν στην ανάπτυξή τους».
Κινητοποίηση και στο Ηράκλειο
Συλλαλητήριο οργανώνει και η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 26/10, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας.
Καλεί τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα και κάθε τίμιο συνδικαλιστή να πάρουν θέση στην πρώτη γραμμή της μάχης για την υπεράσπιση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και κυρίως του δικαιώματος στην απεργία, συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο και προετοιμάζοντας γενική απεργία όταν η κυβέρνηση φέρει το νέο αντιδραστικό συνδικαλιστικό νόμο που ετοιμάζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.